teisipäev, 6. aprill 2010

Eksperimenta! talendijaht

Järgmisel aastal on Tallinnas tulemas 14-19-aastaste noorte rahvusvaheline kaasaegse kunsti näitus Eksperimenta!. Näituse teema on „Ruum/Space“. Eestit esindavate noorte kunstnike leidmiseks korraldatakse kolm vooru:
I voor - avalik üle-Eestiline konkurss, kus võivad osaleda kõik huvilised
II voor - laekunud ideedest valitakse sadakond, autoritele korraldatakse töötoad professionaalsete kunstnike juhendamisel
III voor - kogunenud töödest valitakse 10-20 tööd näitusele


Sel näitusel näidatakse KAASAEGSET KUNSTI, mis on see osa kunstist, mis tegeleb mõtestatult kaasaja probleemidega. Mõtestada on mõistlik kirjalikult, ehk siis näitusega käib alati kaasas KONTSEPTSIOON: tekst, millest lähtutakse tööde valikul, osalemisüleskutse koostamisel, suhtlemisel meediaga jne.
See tekst peaks:
• innustama kunstihuvilisi noori konkursil osalema
• selgitama huvitavalt ja arusaadavalt, mis sorti kunst see kaasaegne kunst on
• pakkuma noorte jaoks olulisi tõlgendusi teemale „Ruum/Space“
Kuna tegemist on noortenäitusega, oleks imelik, kui need tekstid oleks vanainimeste kirjutatud. Me ei taha, et see oleks nagu järjekordne koolitöö, kus täiskasvanud ütlevad noortele, mida ja kuidas on vaja teha.

SELLEPÄRAST KUTSUMEGI SIND PRAEGU APPI.
Kui sulle tundub, et
• see kõik on huvitav,
• sul on häid mõtteid,
• sind huvitab kunst
• sa suudad oma ideid suuliselt ning kirjalikult väljendada,
siis kutsume Sind osalema ajurünnakule. Seal tutvustatakse lühidalt kaasaegse kunsti olemust, üldteemaga "Ruum/Space“ seonduvat, genereeritakse ideid Eesti ekspositsiooni mõtestamiseks ning sõnastatakse tekst, mis sobib kontseptsiooniks ja mille alusel koostatakse üleskutse näitusel osalemiseks.

Kui soovid ajurünnakul osaleda, siis palun saada hiljemalt 11. aprilliks e-mail mari@eksperimenta.net, mis sisaldaks järgmist informatsiooni:
1. Nimi
2. Vanus
3. Kontaktandmed
4. Kool
5. Miks sa soovid osaleda (kust pärineb kunstihuvi, kus oled kunsti õppinud või infot ammutanud, millisena näed oma võimalikku panust ajurünnakul)
6. Lühike (u. 1000 tähemärki) esseistlik tekst sellest, mis on sinu jaoks KAASAEGNE KUNST ja mis on sinu jaoks RUUM.
7. Juhul, kui tegeled ise kunstiga (see pole kohustuslik) ja kui sinu loomingut saab netis näha, saada ka link.

Kõigile saadetakse põhjendatud vastused 12.-13. aprilliks, kas nad on 10-20 ajurünnakul osaleja hulka valitud või mitte. Ajurünnak toimub pühapäeval, 18. aprilli 2010 kl 12-16 Tallinnas Sally Stuudios (Aia 13B). Väljaspoolt Tallinna tulijatele makstakse bussipiletid kinni.

Koolinoorte Kaasaegse Kunsti Triennaal Eksperimenta! on kunstisündmus 14–19 aastastele noortele. Esimene E! rahvusvaheline näitus toimub aastal 2011 Tallinnas Lauluväljaku ruumes, Maarjamäe lossi 1. korrusel ja linnaruumis. Osalevad Eesti, Läti, Soome, Venemaa, Portugal, Sloveenia, Türgi, Kanada, Poola, Saksamaa, Taani, Prantsusmaa ja Inglismaa.

E! peateemaks aastal 2011 on „Ruum/Space“. Lähem info: www.eksperimenta.net

Peatse kohtumiseni!
Mari Kartau, E! 2011 Eesti kuraator
mari@eksperimenta.net
www.eksperimenta.net

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar