esmaspäev, 22. november 2010

Just Film kutsub suurele filmipeole

Tallinna Pimedate Ööde Filmifestival (PÖFF) kutsub alafestivali Laste- ja noortefilmide festivali Just Filmi kümnendale sünnipäevale. Just Film toimub 19.-28. novembril Tallinnas Solaris Kinos ja Coca-Cola Plazas. Kokku tuleb näitamisele 49. filmi, 89 seansil ja seda kõike 11 päeva jooksul. Filmiprogrammiga saab tutvuda www.justfilm.ee. Piletid on juba müügil.

Tallinna Pimedate Ööde Filmifestivali alafestival Laste- ja noortefilmide festival Just Film peab 19.-28. novembril 2010 oma 10. sünnipäeva. Erinevalt eelmisest aastast on Just Film saanud endale kaks kodu – lisaks Solaris Kinole saab filme tula vaatama ka Coca-Cola Plazasse. Külalistele pakutakse 11 päeva jooskul programmis 49 filmi ja seda kokku 89 seansil. Festival jaguneb 4 alaprogrammiks, milleks on lastefilmid, noortefilmid, tänakultuuri eriprogramm ja sünnipäeva eriprogramm.

Festivali teeb sellel aasta eriliseks, et Just Filmiga on liitunud Väikese Tomi jäätis, kes toob teieni selleaastased parimad filmid. Uudisena anname välja ka Väikese Tomi filmiauhinna, mille valimisest saavad osa võtta kõik festivali külastavad filmihuvilised. Võimalus võita ka väga lahedaid auhindu.

Festivali avab kinoajaloo edukaima sarja Harry Potteri saaga seitsmenda loo "Harry Potter ja surma vägised" esimene osa. Tasub siinkohal välja tuua huvitav fakt, et Harry Potteri esimene film tuli välja täpselt kümme aastat tagasi.

Oodatud on kõik ka Just Filmi avapeole, 19. novembril Balous üritusele „Öötöö meests Just Film“. Kohal on Tajo (Neljapäev With lazers) ja öötöö residendid TSR, Jaan Jaago ja Kaspar Leivo.

Festivali noorteprogrammi teemad ulatuvad seinast seina, näiteks film "Hapnik" räägib loo kahest vennast, kes põevad kopsupuudulikkust. "Jututuba" on tõeliselt sürr film sellest, mis tegelikult virtuaalmaailmas toimub. "Koerapuur" viib meid karmi noortevanglasse, jätmata seejuures kedagi külmaks. "Hoia minust kinni" näitab meile karmi koolivägivalda, seda ausal ja siiral moel. Film "Mässav noorus" on maailmakuulsa näitleja Michael Cera uus noortekomöödia.

Lastefilmide programmi krooniks on kindlasti Sally Nichollsi samanimelisel lasteromaanil põhinev "Kuidas elada igavesti". Samuti Norra muinasjutt "Võluhõbe". Esimest korda PÖFFi ja Just Filmi ajaloos linastub täispikk 3D film "Sammy seiklused". Festivali lõpufilm on "Unemati ja kadunud uneliiv”, mis linastub 27.11 kell 19:00 Solarise Kinos.

Käimas on ka Just Filmi piletimüük. Ootame kõiki kinno klassiga ja sõpradega. Pileteid saab osata kõigist Piletilevi müügipunktidest ja PÖFFi infopunktidest Solaris Keskuses, Coca-Cola Plazas ja Viru Keskuses.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar