esmaspäev, 29. november 2010

Parimad mobiilifilmide tegijad on selgunud

Nokia Mobiilifilmide Festival MOFF 2010 andis Pimedate Ööde Filmifestivali avamisel üle auhinnad parimatele filmitegijatele. Peaauhinna, milleks oli sel aastal maailma parimaks filmikaameraga mobiiltelefoniks kuulutatud Nokia N8 ja TLÜ Balti Filmi- ja Meediakooli koolitus „Tee film 4-päevaga“, võitis endale Sten-Martin Saarest filmiga „They Are Here“.

Roman Tavasti erikategooria „Parim kooliteemaline film“ võitjaks osutusid Andra Seepter ja Kadri Laanemaa filmiga „Mõttekäik matemaatikas“. Sama film osutus ka publiku lemmikuks festivali koduleheküljel oleva internetihääletuse põhjal. MOFFi e-turunduse partneri ADM Interactive kategooria „Parim viral video“ auhinna pälvis film „Statistika näitab, et…“, režissööriks Taavi Koppel.

Kokku esitati Nokia Mobiilifilmide Festivali MOFF võistlusele 57 suurepärast filmiklippi, millest iga kategooria žürii pidid välja selgitama kõige paremad. Filme saabus festivalile erinevatest Eestimaa nurkadest nii Muhumaalt, Viljandist, Pärnust, Rakverest, Tartust, Narvast jne, kuid ka väljaspool Eestit nagu Soomest, Ungarist, Venemaalt ja Brasiiliast.

„Parim mobiilifilm 2010“ auhinna võitis Sten-Martin Saarest filmiga „They Are Here“. Noor režissöör on oma filmi tutvustanud järgnevalt: „Lõpuks õnnestus filmilindile saada maaväline elukas, kes harjus inimese pahedega kiiresti ära“. Brad Jurjens valis filmi parimaks kommenteerides: „See oli täiesti geniaalne no budget sci-fi film mis toimis absoluutselt. Imelikul kombel isegi usutav ja naljakas pealekauba“. Uku Suviste pidas märkimisväärseks filmis olnud inimheliefekte ja näitlejatööd.

Parimat mobiilifilmi 2010 aitas valida filmižürii, millesse kuulusid Brad Jurjens (PÖFFi väliskülaline, on Hollywoodis asuva produktsiooni- ja levifirma Tavix Pictures tegevjuht ning sõltumatu stsenarist ja režissöör, Jurjensi viimane film „Hired Gun" 2009, lisaks lavastab ja toodab Jurjens USAs üleriigilisi reklaame), Uku Suviste, Madis Reimund (MOFF 2009 parim mobiilifilm), Ülle Rohtla (Nokia Eesti), Kadi Murr (TLÜ Balti Filmi- ja Meediakooli koolitused), Sergei Tkatchenko (MOFF 2009 erikategooria võitja), Helen Vinogradov (PÖFF - Sleepwalkers).

Peaauhinnaks oli aasta 2010 maailma parimaks filmikaameraga mobiiltelefoniks kuulutatud nutitelefon Nokia N8 ja TLÜ Balti Filmi- ja Meediakooli kõige populaarsem koolitus „Tee film 4-päevaga!", mis kujutab endast nelja päeva, mille jooksul õpitakse filmi tegema, kaamerat kasutama, stsenaariumit kirjutama ning igal grupil valmib kursuse lõpuks enda kokku monteeritud film.

Roman Tavasti erikategooria "Parim kooliteemaline film" auhinnalise koha saavutas Andra Seepter ja Kadri Laanemaa film "Mõttekäik matemaatikas". Kategooria üks žüriiliikmetest Mart Sander kommenteeris auhinnalist filmitööd: „Vaatamata näilisele sisu puudumisele, on tegu väga kompaktse ja põhjendatud filmiga, milles on hulgaliselt häid visuaalseid kujundeid ja mis on jutustatud vaimukas filmikeeles. See meenutas mulle minu enda kooliaegu, mil mõte matemaatilist tehet lahendades vahest laiali jooksis ja teispoolsusse lendas, et siis korrektses lahendis taas maanduda. Märkimisväärselt hästi haakus lühikese filmiimpressiooniga ka muusika“. Rasmus Kaljujärvele meeldis seevastu filmi idee ja teostuse puhtus.

Roman Tavasti erikategooria „Parim kooliteemaline film“ žüriisse kuulusid: Arvi Tavast (Roman Tavast OÜ omanik), Mart Sander (muusik, lavastaja ja kunstnik), Rasmus Kaljujärv (näitleja, teater NO99), Piret Orgusaar (huvijuht, Tallinna Inglise Kolledž), Kadri Vallikivi (kunstiõpetaja, Tallinna Inglise Kolledž). Kõige lahedamale kooliteemalisele klipile auhinnaks esmakordselt välja antav Roman Tavasti nimeline filmiauhind.

„Publiku lemmik auhind“ valitakse festivali kodulehel hääletuse tulemusena enim hääli kogunud tulemuste põhjal. Auhinnalise koha saavutas Andra Seepter ja Kadri Laanemaa film "Mõttekäik matemaatikas". Õnnelik võitja saab endale Pimedate Ööde Filmifestivali 2010 Vip passi, millega saab kõiki festivali filme minna tasuta vaatama. MOFFi Interneti- ja e-turunduse partneri ADM Interactive’i kategooria "Parim viral video", mille auhinnaks oli võimalus osaleda ühes multimeediaprojektis ja teha koostööd agentuuri professionaalse loovmeeskonnaga. Kolmele paremale viral videole auhinnaks väline kõvaketas WD PASSPORT ELITE 500GB. Seega peaauhinna võitis endale Taavi Koppel filmiga „Statistika näitab, et…“, teise koha sai Ungarist pärit filmitegija Vadócz Péter filmiga „Colorful EU“ ja kolmanda koha Sten-Martin Saarest filmiga They are here“.

Parimat viral videot valisid Interactive turundusjuht Katariina Täht, AD Martin Jüriska ja loovjuht Erki Peinar. Oluline oli ka kogutud näitemiste arv, mis suudeti piiratud ajavahemiku jooksul youtube.com keskkonnas saavutada.

Nokia Mobiilifilmide Festival MOFF on PÖFFi alafestival, mis toimub juba neljandat korda. Festival on veebipõhine, seega festivalile esitatud mobiilifilme saavad kõik vaadata virtuaalses kinosaalis www.moff.ee ja avatud on ka kinosaal Solarise EMT/Nokia poes igal õhtul kell 20.00. Mobiilifilmide festivali esitleb Nokia ja seda korraldatakse koostöös MTÜ Pimedate Ööde Filmifestivali, Interneti- ja e-turunduse partneri ADM Interactive’i, Eesti suurima koolisõrmuste valmistaja Roman Tavast'iga ja TLÜ Balti Filmi- ja Meediakooliga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar