esmaspäev, 11. aprill 2011

Fotonäitus "Eesti mees" 28. aprillini Tasku keskuses

MTÜ Noored Toredate Mõtetega fotoringi ja nende juhendaja poolt kokkupandud näitusel „Eesti mees“ presenteeritakse noorte nägemust eesti mehest. Õpilased vanuses 16-24 pildistasid igaüks üles ühe eesti mehe, kes nende arvates sobis hästi subjektiks. Näitusega lükatakse ümber fakt, et eesti mees on igav, vaikne ning laisk, sest fotod räägivad muud keelt.

Näitus koosneb kümnest hõbedases raamis, sinise, musta ja valge paspartuuga ümbritsetud värvilistest ja mustvalgest fotost. Nende juures olevad tekstid annavad parema ülevaate õpilaste isiklikust arusaamast eesti mehest. Näituse koostasid ja riputasid üles fotoringi õpilased ise, kureeris noorte juhendaja Kerly Ilves.

Fotonäitus saab teoks tänu Fotoluks AS-ile, kes annetas mullu LoFo ja Cheese ajakirjade müügist saadud tulu täielikult MTÜ Noored Toredate Mõtetega fotoringile. Saadud summa eest muretseti näituse tarbeks korralikud raamid, paspartuud ning ilmutati fotod.

Fotoring Kerly Ilvese juhendamisel on tegutsenud Anne Noortekeskuse ruumides 2003. aasta sügisest. Fototeadmisi oli enne huvitegevuse reformi samas kohas jagatud palju aastaid. Õpilastele vanuses 13-25 on püütud pakkuda võimalikult põnevat õppekava, et tuua kooliprogrammi vaheldust. Koos on omandatud palju teadmisi erinevate fotograafiateemade kohta, pildistatud modelle stuudios, külastatud näituseid ja käidud väljasõitudel.

Näitus on avatud Tartus, Tasku keskuse II korrusel, 11. aprillist 28. aprillini 2011. aastal ja külastajatele tasuta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar