esmaspäev, 4. aprill 2011

Talgulugude kogumise veebiretk

Eesti Rahva Muuseum ja Teeme Ära talgupäeva meeskond korraldavad sel kevadel esimese üle-eestilise talgulugude kogumise veebiretke, mis kestab 13. maini 2011. Kutsume üles koole kõikjalt Eestis osalema talgulugude kirjutamisel.

Palume õpilastel uurida oma vanematelt ja vanavanematelt, mida tähendavad nende jaoks talgud, miks neil on osaletud ja mida talgutelt on enda jaoks talletatud. Eesti Rahva Muuseumi ootab klassitäite viisi lugusid, tublimate koolide vahel loosime välja auhinnareisi Tartu muuseumitesse.

Kuidas me teie talgulugusid ootame?
Talgulugusid saab sisestada otse Teeme Ära veebilehel spetsiaalses aknas (http://www.teemeara.ee/talgulood), mille kaudu muudetakse lood ka teistele nähtavaks – nii loodame kokku saada kogu Eestit katva talgulugude võrgustiku. Soovi korral saab ERMi saata ka pikemaid lugusid koos veebilinkide, esemete, fotode ja videotega e-postiaadressil: Tiina.Tael[at]erm.ee või posti teel: Tiina Tael, Eesti Rahva Muuseum, Veski 32, Tartu 51014.

Lugudele palume lisada oma nime (soovi korral märkida oma soovist jääda anonüümseks), loo toimumise aja ja koha ning andmed, mida ei avalikustata (sugu, sünniaasta, telefon, aadress, e-post).

Talgulugude kogumise veebiretke lõpetamine toimub 14. mail Muuseumiööl Eesti Rahva Muuseumis.

Osalejatele jagavad auhindu Eestimaa Looduse Fond, Eesti Rahva Muuseum ja Teeme Ära partnerid. Kõik kogutud talguood jõuavad ERMi arhiivi ning saavad ka teistele lugemiseks muuseumi uue hoone näitustel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar