neljapäev, 14. aprill 2011

Kinosalong "Surnuaiavahi tütre" režissööri Katrin Lauriga Tartus Athena kinos 18.aprillil

Tartus Athena kinos on esmaspäeval, 18. aprillil tulemas esimene salongiõhtu uuest sarjast, kus lisaks Eesti filmile näeb ka Eesti filmi autorit. Kell 19.00 algaval õhtul räägib Katrin Laur oma veebruaris esilinastunud filmist "Surnuaiavahi tütar".

"See on lugu väikestest inimestest, kes eluga kuidagi hakkama ei saa. Me kõik teame selliseid inimesi ja selliseid lugusid. Küsimus on, kui tõsiselt me teada tahame, kui lähedalt me oleme valmis vaatama, mida me nende inimeste puhul tunneme."

"Surnuaiavahi tütar" on film eesti vaatajale neist teemadest, mis meid kõige valusamalt puudutavad: joomine, tööpuudus, oskamatus eluga hakkama saada. Aga ka armastus, halastus, lootus. Katrin Laur on algusest peale rääkinud väikese inimese lugu. Moskva Kinoinstituudis režii erialal õppides oli tema esimeseks filmiks "Heal järjel inimesed", mis kõneles keskealisest üksikemast, kes hakkab aru saama, et ta tütred ei vaja teda enam. Pärast filmikooli lõpetamist emigreerus Katrin Laur Saksamaale ning töötas nii stsenaristi, stsenaariumi nõustaja kui dramaturgia õppejõuna. 2006. a tegi Laur Eestis mängufilmi "Ruudi".

Athena kino salongiõhtute juurde muidugi kuulub tee- ja kohvijoomine. Režissöör on lubanud pärast filmi lõppu osaleda arutelus, vastata kuulajate küsimustele ja teha seeläbi vaatajate filmielamus igati mitmekesisemaks.

Režissöör/stsenarist Katrin Laur
Operaator-lavastaja Anssi Leino
Kunstnik Eugen Tamberg
Monteerija Kersti Miilen
Helilooja Pärt Uusberg
Helirežissöörid Ants Andreas, Tiina Andreas
Casting Piret Toomvap
Produtsent Mati Sepping
Kaasprodutsent Katrin Laur

Mängufilmi "Surnuaiavahi tütar" valmimist toetasid Eesti Filmi Sihtasutus ja Eesti Kultuurkapital.

Täpselt nädal (25.aprillil kell 19:00) pärast salongiõhtut on on "Surnuaiavahi tütre" lisaseanss.

Veel infot: www.athenakino.ee 
Filmi treiler <http://www.youtube.com/watch?v=hrGq-uYz3os>
Filmi koduleht <http://www.graveyardkeepersdaughter.com>

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar