teisipäev, 7. veebruar 2012

Hispaania vol 2

Teisipäev

Hommikusöögid on Hispaanias ikka väga kummalised- ainult 1 croissant, mahl ja tassike teed või kohvi. Otseloomulikult jääb kõht tühjaks ja lõunasöök on siin mail alles kella 14.00 ehk siis enamuse päevast tuleb nälgida, aga see-eest on lõunasöögid suurepärased, tavaliselt kolm käiku. 
Tegevustest-  täna külastasime Xirivillat ja nägime vaid pool aastat vana noortekat. 
Xirivilla võimalused:
  • multimeedia suund- oli olemas korralik arvutiklass, tegelemiseks erinevate meedia valdkondadega;
  • suur saal, mida saab tasuta kasutada erinevateks üritusteks- kontserdid, seminarid, peod jne;
  • peegelsaal- mida kasutavad erinevad tantsugupid;
  • meie mõistes seminariruum, kuid nende jaoks erinevate tegevuste ruum. Ehk siis oli arusaada, et nemad ei vaja erinavate tegevuste jaoks erinevaid ruume vaid kasutavad ühte, mis on multifunktsionaalne ning suhteliselt tühi (ainult lauad, tooled); 
  • lisaks oli olemas ka lugemissaal, kus olid värsked ajalehed ja ajakirjad.
Kogu noortekeskuses domineeris väga erk roheline värvus ning nurgas oli kohvimasin ja snäki automaat. Xirivilla noortekeskuses töötab kokku 3 noorsootöötajat. Ja, väga ootamatu on see, et noortekate ees nii Xirivillas kui Sillas kõik suitsetavad. Keegi ei lähe nurga taha suitsetama vaid astutakse  üle ukse läve ja pläru ongi juba ees. 

Peale lõunat tegime pisikese jalutuskäigu pargis. 
Samuti tutvustati meile projekti Euroopa Noorte, tegime mitmeid grupitöid ja ragistasime ajusid ning tere käis meile ütlemas Xirivilla linnavalitsuse noorsootöö koordinaator. Ja Peter (Prantsusmaa MediaLab tiimi juht) rääkis meile autorikaitsest, millal tohib pilte ning videosid kasutada ning, millal mitte. Soovitas hakata kasutama Creative Commons märki oma fotode, videode, blogi kirjutiste puhul.
Kolmapäev tundub meile tulevat väga huvitav, kuna meid visatakse Valencias maha ja saame küllaldaselt aega, et seal ringi komberdada ja Hispaania teadus- ja kultuuripealinna avastada. Ja kalad ootavad meid okeanaariumisJ

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar