esmaspäev, 23. august 2010

Meediakonverents noortejuhtidele - kas ühiskonna valvekoer hammustab?

Eesti Noorteühenduste Liit (ENL) kuulutab välja konkursi Tallinnas 16. septembril Õpetajate Maja Kroonisaalis toimuvale meediakonverentsile osalejate leidmiseks!

Toimumiskoht: Tallinn, Õpetajate Maja Kroonisaal
Toimumisaeg: 16.09.2010

Konverentsi eesmärk:
Meediakonverentsi korraldamise eesmärgiks on noorsootöö valdkonnas töötavaid inimesi õpetada meediamaastikul aktiivset rolli võtma, tegema seda oskuslikult ning erinevaid meediavorme arvestades, et meediapotentsiaaliga sündmused ei jääks oskuste puudumise tõttu avalikkusele esitamata.


Koolitajad:
Märt Treier, tele- ja raadioajakirjanik, koolitaja ning meediaõpetaja (konverentsi moderaator, raadio töögrupi juht). Märt Treier on lõpetanud Tallinna Muusikakeskkooli heliloomingu erialal, õppinud Eesti Muusikaakadeemias kompositsiooni ning koolimuusika ja Tartu Ülikoolis ajakirjanduse erialal. Töökogemus: Raadio Love (1993-1994), Klassikaraadio (1995-1997), Sõnumileht (1997-1999), Kanal 2 hommikuprogramm (1998-1999), TV3 (1999-2006 uudistetoimetajana, 2006-2009 uudiste peatoimetajana).
Aastast 2009 omanimelise koolitusfirma OÜ Treier Konsultatsioonid juhatuse liige ja meediasuhete lektor. Vabakutseline kaasautor Vikerraadios, meediaõpetaja Audentese Gümnaasiumis.

Urmas Vaino, Noorteühendus ELO kunagine president ning raadio-ja teleajakirjanik (televisoooni töögrupi juht). Urmas Vaino on tõeline noorsootöö fänn, teab telgitaguseid ja noorsootöö väljakutseid. Vaino on
olnud Raadio 2 saatejuht alates raadio algusaegadest 90ndate alguses, kirjutanud ajakirjale Eesti Naine, toimetanud Äripäeva kuulisa Visioon, olnud Auto Bild Eesti tegevtoimetaja, juhtinud ETV-s saateid "Terevisioon" ja "Erisaade".

Mihkel Kärmas, teleajakirjanik ja Eesti Ekspressi ajakirjanik (trükimeedia töögrupi juht). Mihkel Kärmas on töötanud Eesti Ekspressis ajakirjanikuna ning ETV-s populaarse telesaate "Pealtnägija" saatejuhina. 2002. aastal pälvis ta Bonnieri preemia, 2009. aastal pälvis ta Valdo Pandi nimelise ajakirjanduspreemia. Kärmas on ka Herman Simmist jutustava dokumentaalfilmi "Riigireetur" stsenarist.

Alo Raun, Postimees online vanemtoimetaja (online ajakirjanduse ja uue meedia töögrupi juht). Alo Raun tunneb end kodus noorte osaluse ja hariduspoliitika teemadel, aga on süvenenud ka laiemalt poliitilistesse
teemadesse.

Konverentsile ootame osalema:
* Noorsootöötajad
* Noorteorganisatsioonide aktivistid
* Noortevaldkonnas töötavaid teisi spetsialiste

Tase: Mitte päris algajad, aga mitte tingimata ajakirjanduse- või suhtekorraldustaustaga
Osalustasu: 75 EEK, sisaldab lõunat ja kohvipause, koolitusmaterjale.
Osalustasu tuleb kanda MTÜ Eesti Noorteühenduste Liidupangakontole Swedbanki (221023611352) hiljemalt 12. septembriks. Selgituseks kirjutada "meediakonverents" ja oma nimi.

Registreerumise tähtaeg: 4. september 2010

PS: Kuna kohtade arv on piiratud, tehakse valik lähtuvalt motivatsioonist osaleda ning registreerimisvormi täitmisest. Ärge tehke ülekannet enne, kui olete saanud kinnituse, et olete osutunud koolitusele valituks!

Konverentsi sisu: Konverents algab debati/diskussiooniga, mis püstitab küsimuse noorsootöö ja meedia omavaheliste suhete kohta. Kas noorsootöö on üldse laiemat avalikkust puudutav teema? Kas seda peaks kajastama?
Diskussioon avab noorsootöötajatele nende kutseala ajakirjanike vaatevinklist ja paneb ajakirjanikke juurdlema valdkonna olulisuse ja probleemide üle meedias. Debatis puudutatakse ka meedia toimimise
alustalasid üleüldse, et luua õige baas osalejate jaoks (sisseelamiseks).

Igal töögrupil on eelnevalt püstitatud noorsootöö valdkonda kuuluv probleem/ülesanne ehk kaasus, mida tuleb töögrupis analüüsida ja millele tuleb pakkuda lahendusi. Ülesandele on võimalik läheneda kaasuspõhiselt,
mida saab valida töögrupis ühisel kokkuleppel. Osalejad liiguvad teatud intervalliga läbi kõik teemagrupid ning lõpetavad grupis, milles alustasid (kodugrupp).

Järgneb paneeldiskussioon/kokkuvõttev arutlus, milles osalevad töögruppe juhendavad ajakirjanikud. Kõik grupid esitavad oma töögrupi probleemi ja toovad välja lahendused. Osalejad, sh ajakirjanikud, valivad parima teostuse (probleemile lähenemise, lahenduse). Diskussioon võetakse kokku küsimusteringiga kuulajaskonna seast.

Registreerimine ja lisainfo: www.enl.ee/meediakonverents

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar