kolmapäev, 18. august 2010

Tartu Ühtelaulmist näeb NoorteTV abiga

Tartu linn tähistab taasiseseisvuspäeva 20. augustil kell 20 Ühtelaulmisega Emajõe kaldal Atlantise ees. Kell 20 on nii lauljad kui ka linnarahvas oodatud Emajõe kaldapealsele Atlantise ees. Kalda äärde randub lodi Jõmmu, mille purjele näitab Kinobuss Kanal2 Ühtelaulmise saate otsepilti. Põltsamaalt tuleval telepildil juhatavad dirigendid üleilmset virtuaalset koori, kohapeal Tartus aitavad koore joonel hoida Vilve Maide ja Karin Raamat.
Nii Tartu kui ka teiste Eesti paikade telepildid kuvatakse Tallinnas Vabaduse väljakul suurele ekraanile, samuti Kanal2 otsesaatesse.

Tartus toimuvat saab otsepildis jälgida internetis NoorteTV kanalil http://www.noortetv.ee. Laulmisele tuleb kaheksa tuntud koorilaulu, samuti uus päevakohane regilaul, mille eeslaulja on Celia Roose. Laulusõnad saab igaüks välja trükkida internetist aadressilt http://tv.elion.ee/laulmine.

Ühtelaulmine on üle-eestiline üritus, kuhu kõik eestlased kogu maailmas on kutsutud üheaegselt ja ühiselt laulma, et tähistada Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamise päeva. Suurejoonelisel üritusel on ühendatud kaks Eesti olulisemat kaubamärki – laulmine ja IT.

Ühtelaulmist Tartus toetavad Tartu linn, Lodjakoda, Atlantis ja Kinobuss. Ürituse korraldab Tartu Meeskoor Akadeemiline Emajõgi.

Lisainfo: Hannes Astok, Tartu Meeskoor Akadeemiline Emajõgi, tel 509 1366, hannes@astok.ee.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar