kolmapäev, 31. märts 2010

Ajaveebide konkurss noortele "Mida saaksime teha oma kogukonnas elu parandamiseks?"

Euroopa Komisjoni Eesti esindus ja Tiigrihüppe Sihtasutus korraldavad Euroopa kevadpäeva raames Eesti noortele kohaliku konkursi "Mida saaksime teha oma kogukonnas elu parandamiseks?", mille eesmärk on ergutada gümnasiste arutlema vaesuse ja sotsiaalse tõrjutuse probleemide üle nende lähiümbruses.

Konkursist oodatakse osa võtma kuni 10-liikmelisi meeskondi, kes peavad koostama ajaveebi/veebilehe, mis kaardistaks vaesusest ja sotsiaalsest tõrjutusest tõusvaid probleeme meeskonna kogukonnas ja pakuks võimalusi nende probleemide lahendamiseks. Õpilastelt oodatakse oma kogukonna kohta info kogumist, arutelude ja mõttekodade korraldamist nii meeskonna siseselt kui ka kogukonnapõhiselt.

Konkursitöö tuleks koostada veebipõhiselt näiteks Wiki, Wordpressi, GoogleSites vm keskkonnas. Esitatav ajaveeb peaks koondama meeskonna kogutud info ja läbiviidud arutelude ülevaated, lisada võib pilte, videoid ja skeeme. Tööde esitamise tähtaeg on 11. mai 2010.

Konkursi peaauhinnaks on Euroopa Komisjoni Eesti esinduse korraldatav õppereis Brüsselisse võitnud võistkonnale ja selle juhendajale. Kolm esimest võistkonda kutsutakse koos juhendajatega ka Kevadpäev Euroopas 2010 lõpuüritusele Euroopa Liidu majas, mis toimub 21. mail 2010.

Lisainfot konkursi tingimuste kohta võite leida siit:
http://koolielu.ee/pg/groups/22540/kevadpev-euroopas/

Sellel kooliaastal kestab Kevadpäev Euroopas 22. märtsist kuni 30. juunini 2010. See algatus on suunatud kõigile eel-, alg- ja põhikoolidele ning gümnaasiumidele, samuti kutseõppeasutustele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar