teisipäev, 16. märts 2010

Maailmafilm kutsub!


Ootame kõiki uuel nädalal algavale Maailmafilmi festivalile! Filmid on vaatajatele kuni 17.00 tasuta, hilisemad sessioonid väikese tasuga. Festivali info Facebookis:
http://bit.ly/92NYvW

22. – 28. märtsil jõuavad ekraanile nii Athena Keskuses kui ka ERMi näitusemajas maailmarändurid, kaasaegsed šamaanid Mongoolias, penthouse-korterite asukad Lõuna-Ameerikas, Uganda lapssõdurid, lapsepõlv Paapua Uus-Guineas, võõrtöölised Euroopas ja paljud teised oma ainukordsete kogemustega. Tänavu on filmiprogrammi üheks keskseks teemaks vananemine.

Maailmafilmi põhiprogrammis on lood väga erinevatest inimestest, alates maailma kõige vaesematest („Bagyeli pügmeed“) kuni oma ühiskonna kõige jõukamateni („Kõrgel“). Põhiprogrammi kõrval on festivalil kavas ka visuaalantropoloogi retrospektiiv, mille fookuses on seekord Alaska dokumentalist ja antropoloog Leonard Kamerling, kes on teinud aastail 1972–1988 mitmeid filme Alaska põlisrahvastest koos antropoloogi ja filmitegija Sarah Elderiga.

Kootöös Jaan Tõnissoni Instituudiga pakub festival maailmahariduse eriprogrammi ja töötubasid koolinoortele, keda huvitab dokumentaalfilm.

Kui soovid tasuta festivali nädala pääset võita, siis saada 19. märtsiks kas lugu või joonistus oma kogemusest varasemast Maailmafilmi festivalist või eaga/vananemisega seotud teemadel. Lood-pildid palume saata silver.bohl@erm.ee märksõnaga "Maailmafilm".

Maailmafilmi plakati ka sõpradele levitamiseks leiate siit:
http://www.erm.ee/files/pr/plakatid/maailmafilmiflaier2010.jpg

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar