teisipäev, 15. juuni 2010

Anne Noortekeskuse multimeedia labor soetas Tasku annetuse abil uue kaamera

Uue kaamera hinna muutis "taskukohaseks" aprillikuus Tasku moe- ja vabaajakeskuses toimunud heade ostude kuu, mille tulemusena annetati Anne Noortekeskusele 10 000 krooni.

Soetatud kaamera Canon EOS 550D näol on küll tegu peegelfotokaameraga, ent ssee võimaldab ka filmida. Nii on multimeedia labor saanud esimese filmikaamera, mis võimaldab filmida täis-HD formaadis, jäädvustades seega ülikvaliteetset materjali. Lisaks võimaldab kaamera filmijale palju enamat, kui tavalised käsivideokaamerad. Näiteks saab filmija täpselt kontrollida teravussügavust ja säritusparameetreid. Sarnaste fotokaameratega on filmitud „House´i“ kuuenda hooaja viimane osa, mis on tekitanud väikse sensatsiooni nii filmi- kui fotoamatööride ringkonnas.

Kasutusmugavuselt nõuab Canon EOS 550D ehk algul harjumist, ent ei jää tulemuselt palju professionaalsetele filmikaameratele alla. Lisaks on tegu ka digitaalse peegelfotokaamera uuema tavakasutajale suunatud mudeliga ja seega lihtne käsitleda. Nagu ikka peegelfotokaameratega, on sellega võimalus kasutada erinevaid välke, objektiive ning lisada külge ka mikrofoni. Uue kaamera näol avanevad laiad võimalused nii foto- kui filmihuvilistele.

Kaamerat saavad noored huvilised mõõduka tasu eest multimeedia laborist ka välja laenutada.

Lisainfo:
Kristiina Lepa,
Anne Noortekeskuse noorsootöö spetsialist
tel. 502 4994

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar