esmaspäev, 7. juuni 2010

Loodusfoto Festival juuli alguses esmakordselt Eestis

Eestis korraldatakse esmakordselt Loodusfoto Festival, mis toimub 01.-04. juulil 2010.a. Võrumaal.

Loodusfoto Festival on mõeldud kõigile looduse- ja fotograafiahuvilistele, olenemata oskustest. Tule koos perega, sõpradega ja veeda sisukas suvepuhkus. Tegevust ja võimalusi on ka neile, kes ise fotograafiaga ei tegele.

Loodusfoto Festivali sisu on planeeritud nii, et arvestatakse osalejate huvide, oskustaseme ja ilmastikuga ning teatud osa tegevustest sh. nende ajaline järjestus otsustakse kohapeal.

Lisaks teooriale, pannakse suurt rõhku praktikale ehk siis pildistamisele ja ka piltide analüüsile. Loengute ja töötubade vahel on piisavalt puhkeaega, et päevaprogramm kiirelt ära ei väsitaks ja jääks aega ka seltskondlikuks ajaveetmiseks.

Nelja päeva jooksul saadakse ülevaade ning praktika loodusfotograafia baasteadmistest ja võimalustest MAA-ÕHK-VESI piirkonnas.

Loodusfoto Festivali teemad ja tegevused:
* Loodusfotograafia üldteadmised
* Lähipildistamine ja makro
* Maastiku-, linnu- ja loomafotograafia
* Pildistamine hommikukastes (enne päikesetõusu)
* Kuidas looduses varjuda ja luua loomaga kontakti
* Allveefotograafia
* Aerofotograafia

Tuntud loodusemees ja rahvusvaliselt tunnustatud loodusfotograaf Urmas Tartes annab festivalile avalöögi loodusfotograafia üldteadmiste ja lähipildistamise loenguga, fotode analüüsi ja näidispildistamisega.
Loengus käsitletake loodusfotograafia olemust, piire, võimalusi, eetikat, digitöötluse võimalusi ja lähipildistamise võtmeküsimusi. Õhtu jätkub diskussiooniga lõkke ümber.

Festivali teisel päeval pannakse rohkem rõhku praktikale. Rahvusvaheliselt tunnustatud loodusfotograaf Remo Savisaare koolitus sisaldab lisaks teooriale kuidas pildistada maastikku, linde ja loomi, ka praktilist juhendamist Kisejärve maastukaitseala fotoretkel ning õhtust fotode analüüsi ja visuaalset pildiprogrammi „Aastaring“.

Loodusfoto Festivalil esinevad/juhendavad ka teised tuntud ja tunnustatud fotograafid, kelleks on Lembit Michelson, Andres Ots, Aigar Kull ja üllatusesinejad.

Allveefotohuvilised saavad sukelduda Hino järves ja aerofotode huvilised saavad lennuilma korral pildistada tasu eest helikopterist Robinson R-22.

Kohapeal on võimalik loodusfotograafidel panna üles oma fotonäitus. Parimad saavad auhinnad.

Loodusfoto Festivali piletid müügil Piletilevi müügikohtades, Statoil teenindusjaamades ja Internetis www.piletilevi.ee

Täpsem info ametlikult veebilehelt http://loodusfotofestival.com

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar