esmaspäev, 28. juuni 2010

Filmivõistlus "Võrdsed võimalused"

Filmivõistlus „Võrdsed võimalused?“ korraldatakse Sotsiaalministeeriumi ja PÖFFi laste- ja noortefilmide festivali Just Film koostöös.

Filmivõistlus kutsub üles mõtisklema soorollide üle tänapäeva ühiskonnas. Sellel võivad osaleda kõik Eesti Vabariigi 9.-12. klasside õpilased.

Teema: Film peaks kutsuma vaatajat üles mõtlema naiste ja meeste soorollidele nii tööturul kui ka tavaelus. Autorid võivad tõlgendada teemat vastavalt oma parimale äranägemisele. Soovi korral võib inspiratsiooni võtta ka järgnevatest näidisteemadest:

* Kas meestel ja naistel on tööturul ja eraelus võrdsed võimalused?
* Miks arvatakse, et ühtedes ametites on paremad mehed ja teistes naised ja kas see arvamus on õige?
* Kas inimese sugu piirab tema karjäärivõimalusi? Kuidas ja milles see väljendub?
* Kuidas tuleksid mehed toime „naiste ametites“ ja vastupidi?
* Kuidas loobuda iganenud soorollidest-stereotüüpidest?

Žanr: Võistlustöö žanril piiranguid pole – osalejad võivad valida filmile just sellise tooni ja vormi nagu parimaks peavad. Oodatud on nii muusikalid, komöödiad, monoloogid kui muud žanrid; oma lugu võib jutustada nii dokumentaal- kui nukufilmi või muus vormis. Ka pealkirja valivad autorid ise – selleks võib kasutada nii omaloomingut kui kasutada ka kampaaniamaterjale („Võrdsed võimalused?", „Meeste töö?", „Naiste töö?“, „Iganenud soorollid“, „Maha stereotüübid!“ jne)

Kaamera: Filmi tegemiseks võib kasutada erinevaid kaameratüüpe – sobivad nii filmi-, digi- kui mobiilikaameraga üles võetud teosed.

Osalejad: Vanusepiirang puudub, kuid nii autorid kui osalejad peaksid käima 9.-12. klassis. Filmi autorid ja osalejad ei pea olema pärit samast koolist.

Rohkem infot:
http://www.sm.ee/filmivoistlus


Auhinnad:
* Parimaid töid näidatakse PÖFFi laste ja noortefilmide festivali Just Film raames 20. novembril toimuval auhinnatseremoonial Tallinnas. Tseremoonia lõpuks näidatakse ka ühte Just Filmi festivalikavas olevat filmi.
* Silmapaistvamatele töödele antakse auhindadena välja kuni 10 Just Filmi piletipaketti, millest igas ühes on 10 vabapääset festivali seanssidele!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar