teisipäev, 1. juuni 2010

Fotomaraton lastemaailma

Täna, 1. juunil kell 16.30, kui Tartu turuhoones avatakse lastekaitsepäeva Loometurg, saab alguse noorte 2-tunnine fotomaraton „Laps linnas“, mille käigus tuleb osalejatel lahendada Tartu kesklinnas kolm fotograafilist ülesannet.

Fotomaratoni eesmärk on pöörata tartlaste tähelepanu laste turvalisusele linnaruumis ja väärtustada lapse vajadust mängida. „Algusest peale otsustasime võistluse keskpunkti asetada lapse kui võrdõigusliku Tartu linna elaniku ja lastekaitsepäeva peategelase,“ sõnab üks fotomaratoni korraldajatest Natalja Igumenova. „Fotomaratoni kaudu tahame panna noori nägema lapses enamat kui mänguväljakute külastajat – inimest oma soovide ja muredega, oma eluloo ja tulevikuga.“

Osaleda võivad kõik 7-26-aastased noored. Osalemine on tasuta. Võistlejal endal peab olema fotoaparaat. Kahe tunni jooksul tuleb osalejatel lahendada kolm fotograafilist ülesannet. Ülesandeid võib lahendada suvalises järjekorras. Tähtis on, et 18.30 annaksid osalejad oma fotod üle fotomaratoni infopunkti Loometurul vanas turuhoones. Infopunktist saabki kõige põhjalikumat teavet võistluses osalemise kohta.

Fotomaratoni autasustamine toimub kohe täna õhtul kell 20.20 lastekaitsepäeva kogupere laval turuhoone ees. Võistluse kuus auhinda on välja pannud Photopoint ja Canon Overall. Maratoni 5-liikmelisse žüriisse kuuluvad fotograaf Lauri Kulpsoo, Tartu Kõrgema Kunstikooli fotoosakonna vilistlane Anna Hints, Tartu Linnavalitsuse kultuuriosakonna noorsooteenistuse juhataja Kristel Altosaar, Tartu Lastehaigla praktikant ja EUYA fotoklubi liige Natalja Igumenova ning Lille Maja esindaja Helena Stamberg.

Fotomaraton “Laps linnas” on üks osa Tartu ülelinnalisest lastekaitsepäevast, mida korraldab juba neljandat aastat Lille Maja. Võistlusele laekunud fototöid saab vaadata Lille Maja kodulehel juba alates 3. juunist, suuremat näitust trükitud fotodest on oodata selle aasta septembris.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar