teisipäev, 26. oktoober 2010

NAFF ja NUFF toovad filmid tänavalt kinolinale

PRESSITEADE 26.10.2010

Noorte Amatöörfilmifestivali konkurss on selleks aastaks lõppenud - filmid on esitatud. NAFFile laekus tänavu 45 filmi noortelt loojatelt.

Lisaks eesti filmidele saab festivali teisel päeval eriprogrammi raames näidata ka norra ja rootsi noorte filmitegijate filme. „Meil on väga hea meel, et oleme sel aastal leidnud kaks koostööpartnerit, kes olid lahkelt nõus enda filmiparemikku saatma. Esimene nendest on NUFF, Nordic Youth Film Festival ehk siis maakeeli „põhjamaade noorte filmifestival“, mis on samalaadselt eesti festivaliga seitse aastat vana. Peale selle on veel koostööpartneriks Film i Uppland, keskus Uppsalas, mis korraldab erinevaid noorte autorite filmifestivale ning arendab amatöörfilmindust“, selgitab festivali peakorraldaja Kristiina Lepa. „Võrdlusmoment eesti filmidega on vaataja jaoks kindlasti põnev, erinev on nii teemaasetus kui tehnilised lahendused.“

Festivali meeskond peab filmid veel läbi vaatama ja otsustama, kas kõik sobivad näitamiseks ning millises järjekorras. Filmid on intrigeerivad: muuseas võib näha õudustäratavaid filme kummitustest, naljakaid dokumentaale, verist action’it ja romantilisemalt meelestatud armastusfilme. On ka tõsisemaid probleemfilme teemadest alkohol, narkootikumid ja seks. „Tore on näha, et festival on täitnud oma eesmärke ja toob kunsti n.ö otse tänavalt, noorte enda peadest ja kaameratest vaataja ette, kuhu see kuulubki,“ rõõmustab Lepa.
 
Noorte Amatöörfilmifestival 2010 leiab aset juba sel nädalavahetusel, 30. ja 31. oktoobril Athena keskuses alates kella 15st. Festival on vaatajatele tasuta.

Üritust toetavad Tartu Linn, Hasartmängumaksu Nõukogu, Tartu Kultuurkapital, Kultuurkapitali Tartumaa Ekspertgrupp, Kuninglik Norra Saatkond, Rootsi Suursaatkond, Tartu Kaubamaja ja Postimees.

Koostööpartnerid on PÖFFi alafestivalid Animated Dreams ja MOFF.

Rohkem infot festivali kohta: www.tartunoored.ee/naff

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar