kolmapäev, 27. oktoober 2010

NAFF vallutab festivali eel tänavad

Sel neljapäeval kell 15 võib Tartu Küüni tänava ja Uueturu tänava ristmikul näha erakordset pilti – tänaval on suured vanad televiisorid, mida enam ammugi kodudes pole. Ja näha pole ka digibokse. Hoopis ekraanil on pilt tulnukast ja mingid sõnumid, mis pole seekord siiski teiselt planeedilt. Kõige selle ümber askeldavad usinalt noored.

„Ekraan ainult 10 tolli?“ ja „Digiboksi pole?“ on muuhulgas sloganid, millega noored vabatahtlikud viitavad sellele, et head filmi näeb ka mujal kui suure raha eest telekast või kinost. „Tahame mööduja kriitiliselt panna järele mõtlema enda meediatarbimise üle,“ kommenteerib aktsiooni ideed Kristiina Lepa, NAFF 2010 projektijuht. „Mis on filmikunst, kes teeb filmikunsti? Kas mingid kauged inimesed võõral imedemaal nimega Hollywood? Või võib meis kõigis peidus olla üks pisike kunstnik, kes on seniks peidus kuni kaamera-pintsli kätte saab ja REC-nupule vajutab?“ räägib Lepa.

Just selliseid filme, kus „meie ise“ oleme filmide autoriteks ja vaatamiseks pole vaja ei digiboksi, lameekraaniga telerit ega mingi summa eest kinopiletit soetada, näebki NAFF 2010 raames. Filme vaatama on oodatud igaüks. Nii jagavadki aktsiooni käigus noored vabatahtlikud kutseid Noorte Amatöörfilmifestivalile, mis toimub sel laupäeval ja pühapäeval Athena keskuses. NAFF 2010 raames näidatakse pooltsadat noorte amatööride filme nii Eestist, Rootsist kui Norrast.

Aktsioon algab kell 15 Tartu Küüni tänava ja Uueturu tänava ristmikul ja kestab orienteeruvalt 3 tundi.

Üritust toetavad Tartu Linn, Hasartmängumaksu Nõukogu, Tartu Kultuurkapital, Kultuurkapitali Tartumaa Ekspertgrupp, Kuninglik Norra Saatkond, Rootsi Suursaatkond, Tartu Kaubamaja ja Postimees.

Koostööpartnerid on PÖFFi alafestivalid Animated Dreams ja MOFF.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar