esmaspäev, 4. oktoober 2010

PÖFF kutsub kõiki osalema Nokia Mobiilifilmide Festivalil MOFF

Tallinna Pimedate Ööde Filmifestival (PÖFF) kutsub kõiki huvilisi oma ideid ja oskusi proovile panema ning osalema MOFFil enda tehtud mobiilifilmiga. Kuni 10. novembrini 2010 on võimalik esitada oma mobiilifilme MOFFi koduleheküljel www.moff.ee asuvasse Kinosaali. Parimad selguvad 24. novembril 2010 PÖFFi pidulikul avamisel Nokia Kontserdimajas.

Neljandat aastat järjest toimuv Nokia Mobiilifilmide Festival MOFF on PÖFFi alafestival, mille eesmärgiks on ärgitada huvi filmitegemise vastu, näidata kui lihtne on oma filmiideed ellu viia ning vaadata ja hinnata teiste filme. Festival on veebipõhine, mobiilifilme saavad kõik vaadata virtuaalses MOFFi kinosaalis www.moff.ee. Lisaks on võimalik osaleda erinevates praktilistes töötubades nii koolides kui ka koolivaheajal toimuvates õpitubades Solaris Keskuses. Iga aastaga on festivali populaarsus kasvanud, eelmisel aastal esitati festivalile juba kokku 97 mobiilifilmi. Sel aastal on festivalile esmakordselt oma õla alla pannud ka mitmed tuntud ja oma erialal tunnustatud inimesed, kelle päevast valmib uue NOKIA N8 kaamerasilma läbi mobiilifilm „Üks päev“.



Esimesena valmis moekunstnik Tiina Talumehe kollektsiooni „Wabariigi naine“ ettevalmistamise kulisside taha piiluv film:
http://www.nokia.ee/tooted/telefonid/nokia-n8/galerii Mobiilifilmide kategooriatena on võimalus esitada filme vabalt valitud teemal ja žanris. Põnevaks väljakutseks on selle aasta erikategooria teema „viral video“, mille eestvedajaks on MOFFi Interneti- ja e-turunduse partner ADM Interactive. Viral video, millele eesti keeles veel suupärast nime ei ole, on selline video, mida inimesed Internetis või ka mobiilsetes seadetes oma sõpradele ise ja vabatahtlikult edasi saadavad. Need saadavad videot jälle edasi oma sõpradele ja nood omakorda… Mida rohkem video levib, seda rohkem ongi "viral". Mõnest videost on saanud viral tänu ootamatule puändile, heale naljale või täiesti uue lähenemisnurga tõttu mingile tuntud teemale. Nüüd on ka MOFFil osalejatel võimalus ennast virali loomisel proovile panna.

Parimad mobiilifilmid selguvad 24. novembril 2010 PÖFFi pidulikul avamisel Nokia Kontserdimajas, kus autasustatakse: - „Parim mobiilifilm 2010“ – filmitegelastest žürii poolt parimaks valitud film. Auhinnaks uus ja stiilne nutitelefon NOKIA N8 ning lisaks TLÜ Balti Filmi- ja Meediakooli kõige populaarsem koolitus „Tee film 4-päevaga!“, mis kujutab endast nelja päeva koos filmitegemisega algusest lõpuni. Koos õpitakse kaamerat kasutama, stsenaariumi kirjutama ning lõpptulemusena valmib igal grupil ise kokku monteeritud film. - „Publiku lemmik“ – kodulehe internetihääletusel enim hääli kogunud mobiilifilmi autor saab PÖFFi VIP pääsme kõigile festivali filmidele. - „Parim viral video“ – võimalus osaleda ühes ADM Interactive multimeediaprojektis ja teha koostööd agentuuri professionaalse loovmeeskonnaga. Kategooria kolmele parimale auhinnaks väline kõvaketas WD PASSPORT ELITE 500GB.

Mobiilifilmide festivali esitleb Nokia ja seda korraldatakse koostöös MTÜ Pimedate Ööde Filmifestivali, Interneti- ja e-turunduse partneri ADM Interactive’i ja TLÜ Balti Filmi- ja Meediakooliga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar